Četvrtak15 Studeni 2018

Apartman 1

Why choose us?
Više o apartmanu...

Apartman 2

How It Work?
Više o apartmanu...

Apartman 3

Advantages
Više o apartmanu...

Apartman 4

Best Support
Više o apartmanu...

Dobro došli u Bašku Vodu, u Dalmaciju. Uživajte u jedinstvenom spoju mora i planine, začinjenom tradicionalnom gostoljubivošću. U podnožje veličanstvenoga masiva planine Biokovo, na zapadni dio Makarskoga primorja, u Dalmaciju, na hrvatsku obalu Jadrana! Baška Voda, nekadašnje naselje težaka i ribara, trgovaca i pomoraca, radom vrijednih domaćina pretvorena je u suvremeno turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima maloga mediteranskoga gradića.

Destinacije

BIOKOVO

Minibusom se može poći do nekog dijela planine, a onda se kratko pješači do Svetog Jure. Možete također ići na izlet koji uključuje petosatno pješačenje kroz gustu borovu šumu i obronke kojima skakuću divokoze i ovce. Planina Biokovo, koja se uzdiže iznad Drašnica, šetačima pruža beskrajne mogućnosti. Najviši vrh Biokova je Sveti Jure (1762m). Ponesite dovoljno vode. Još jedno popularno mjesto je Botanički vrt, pored Makarske, blizu sela Kotisina do kojeg se može doći označenim stazama iz Makra.

 
MEĐUGORJE [Svetište] [BIH]

Priključite se ovom izletu da bi osjetili duh Međugorja. Otkrijte i iskusite fenomen Međugorja, jednog od najpoznatijih svjetskih katoličkih svetišta, koje svake godine privlači milijune posjetitelja. Od 1981. godine Djevica Marija prenosi svoju poruku Mira vidiocima koja ovdje privlači milijune posjetitelja iz cijelog svijeta. Nakon mise, oni koji žele mogu posjetiti Brdo ukazanja, gdje se Djevica Marija prvi put ukazala vidiocima. Stručan vodič je uključen u izletnički aranžman. Međugorje je jedno od sela zapadno-hercegovačke općine Čitluk, 25 km jugozapadno od Mostara. Zahvaljujući Gospinim ukazanjima, Međugorje je od obične seoske župe postalo mjesto okupljanja mnoštva hodočasnika iz cijelog svijeta (u prvih 20 godina preko 20 milijuna) i time jedno od najvećih svjetskih molitvenih središta, usporedivih sa Lourdesom i Fatimom. Nebrojena svjedočanstva hodočasnika govore o tome kako su upravo na ovom mjestu pronašli vjeru i mir.

 
DUBROVNIK

Vožnja Jadranskom obalom uz živopisne pejzaže makarske Rivijere i preko delte rijeke Neretve. Zbog svoje iznimne ljepote i bogata kulturnog nasljeđa ovaj drevni grad uključen je u UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Dubrovnik je okružen zidinama i tvrđavama i predstavlja riznicu arhitektonskih i kulturnih remek-djela brižno sačuvanih kroz stoljeća. Ugodna šetnja otkrit će vam gradske znamenitosti, palače, crkve, muzeje i trgove.

 
SVJETIONIK - MAKARSKA

Svjetionik Sv. Petar izgrađen je 1884. na istoimenom poluotoku koji se nalazi na ulazu u Makarsku, u blizini jedne od najljepših plaža na Jadranu. Svjetionik je asfaltiranom cestom od centra Makarske udaljen 10-ak minuta hoda. Kamena zgrada je prizemnica i okružuje ga ograđena kamena terasa. Grad Makarska jedno je od najpoznatijih turističkih odredišta na Jadranu, koje osim svojih plaža nudi i mnogobrojne sportske i kulturne sadržaje. Bogat noćni život grada čini ovaj objekt ekskluzivnim ljetovalištem. Prostor uokolo svjetionika često posjećuju gosti Makarske pa u visokoj sezoni nije idealno odredište za sve one koji traže mir i intimu, nego je više za one koji uživaju u vrevi turističkih središta.

 
RAFTING

Rafting je jedan od najuzbudljivijih načina da okusite draži rijeke i njene slikovite obale. Naša riječna pustolovina počinje na obalama rijeke Cetine podno Biokova. Nakon kratkih uputa slijedi spuštanje niz rijeku do Radmanovih mlinica, gdje se odlažu čamci kako bi se uživalo u kupanju u čistoj riječnoj vodi ili u šetnji kroz šumu.

 
SLAPOVI KRKE

Uživajte u vožnji obalom do Šibenika. Tu će biti mala pauza prije nego što se nastavi do slapova Krke. Smješteni u predivnom Nacionalnom parku Krka, slapovi se protežu preko 17 prirodnih zapreka. Na raspolaganju vam je dovoljno vremena za istraživanje, kupanje u čistoj vodi ili fotografiranje. Opustite se u sjeni drevnih stabala. Na povratku se zastaje u Trogiru, drevnom obalnom gradiću. Smješteni u lijepom Nacionalnom parku Krka, slapovi se prelijevaju preko 17 prirodnih barijera.

 
GRAD KORČULA I OTOK MLJET

Ugodno krstarenje uz otok Brač, Hvar i poluotok Pelješac vodi nas do grada Korčule. Korčula se smatra rodnim mjestom Marka Pola, a prema legendi osnovao ju je trojanski heroj Antenor. Krstarenje se nastavlja do Mljeta, jednog od najljepših i najšumovitijih otoka na Jadranu. Na otoku je Nacionalnim parkom čije su dvije glavne atrakcije dva jezera sa slanom vodom - Veliko i Malo jezero. Pridružite se izletu na otoku usred Velikog jezera i posjetite Benediktinski samostan iz 12. stoljeća. Uživajte u šetnji kroz gustu borovu šumu, okupajte se u predivnim jezerima ili u slikovitoj uvali Pomena.

 
SPLIT

Split je smješten na jadranskoj obali u srednjoj Dalmaciji na Splitskom (Marjanskom) poluotoku. Od uzvisina, okružuju ga u zaleđu - sa sjevera planina Mosor, sa sjeverozapada brdo Kozjak, s istoka brdo Perun, a najstarija gradska jezgra se nalazi podno brda Marjana, koje se nalazi zapadno od stare gradske jezgre. Splitski poluotok okružuju otoci Brač, Hvar, Šolta i poluotok Čiovo. Trajekti iz luke Split često su jedina veza otoka srednje Dalmacije s kopnom. Panoramski se Split može razgledati pobliže sa prve marjanske vidilice ili s 11 km udaljene kliske tvrđave s koje se vidi cijeli Split te splitski akvatorij s otocima. Najveći dalmatinski grad, u Hrvatskoj drugi po veličini iza Zagreba, poznat po Dioklecijanovoj palači izgrađenoj u 3. stoljeću, najveće je transportno čvorište u Dalmaciji, koje ima trajektnu luku, željeznički i autobusni kolodvor, te zračnu luku.

 
MOSTAR [BIH]

Grad Mostar je grad u Bosni i Hercegovini, kulturno i privredno središte Hercegovine te upravno sjedište Hercegovačko-Neretvanskog kantona. Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima), na obalama rijeke Neretve. Grad je poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16. stoljeću, koji je srušen u ratu 1993., da bi nakon rata 2004. godine most ponovo bio izgrađen. Stari most je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture svijeta. Grad je najveći urbani centar u Hercegovini i peti grad po veličini u Bosni i Hercegovini. Prema popisu iz 1991. godine imao je 75.865 stanovnika. Danas je broj stanovnika u samom gradu nešto manji i iznosi 64.301.

 
HRVATSKO LURDSKO SVETIŠTE VEPRIC

Hrvatsko lurdsko svetište Veprice nalazi se na zapadnom ulazu u grad. U skladnom prirodnom ambijentu, na obroncima šumovitog brežuljka u podnožju kojeg žubori potočić, mnogi ce posjetitelji osjetiti mir i duhovnost okružja. Svetište je 1908. osnovao biskup dr. Juraj Carić koji je tu i pokopan. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom živo podsjeća na Lurd. Oltar je napravljen unutar prirodne špilje, usjekotine u stijeni, što će zasigurno privući mnoge poglede. Po svetištu je raspoređeno nekoliko kipova te postaje križnoga puta. Tijekom cijele godine ovo svetište posjećuju namjernici i hodočasnici iz cijeloga svijeta diveći se zaista nesvakidašnjem kulturnom i prirodnom fenomenu.

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka